Laaksojen Ilmastointityö tekee kattavat sisäilmatutkimukset julkiselle sektorille Kalajokilaakson alueella. Autamme selvittämään, onko tiloissa terveellistä olla. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Selvitämme tilojen terveellisyyden sisäilmatutkimuksella
Vaikuttaako sisäilma huonolta? Aiheuttaako se oireita käyttäjille? Jos epäilyksesi ovat heränneet, selvitämme sisäilman laadun sisäilmatutkimuksella. Sen jälkeen voit tehdä perusteltuja päätöksiä tilojen käytöstä ja mahdollisesta korjaamisesta jatkossa.
Sisäilman laadun selvittämiseksi asiantuntijamme tulee käymään kohteessa. Hän tekee aistinvaraisia havaintoja ja kartoittaa tilanteen muun muassa haastatteluin ja tutkimuksin.
Tyypillisiä sisäilmatutkimuksen menetelmiä
Hyödynnämme monia menetelmiä sisäilman kunnon tutkimisessa:
- Otamme näytteitä ilmasta, materiaaleista ja pinnoilta.
- Mittaamme mineraalikuidut.
- Otamme näytteitä laskeumapölystä.
- Teemme VOC-mittaukset.
- Teemme PAH-ilmanäytteenotot.
Saat tutkimuksesta kattavan raportin, ja tulosten perusteella voit valita toimivimmat menetelmät tilanteen korjaamiseksi. Älä jää yksin sisäilmaepäilyjen kanssa, vaan ota yhteyttä!
Sisäilmaongelmien syitä
Sisäilman ongelmat voivat johtua esimerkiksi kosteusvaurioista. Ongelmien syynä voi olla myös esimerkiksi home tai vaikka eristevillasta aiheutuvat epäpuhtaudet ilmassa. Usein sisäilmaongelman taustalta löytyy puutteellinen tai kokonaan toimimaton ilmanvaihto. Joillekin jopa liian kuiva huoneilma saattaa aiheuttaa oireilua.
Kiinteistön sisäilman laatu on syytä selvittää, jotta tiedät, onko kyse haitasta terveydelle. Sisäilmatutkimus voi antaa myös mielenrauhaa, jos mitään hälyttävää ei paljastukaan. Ota yhteyttä ammattilaisiimme, niin selvitämme tilanteen! Saat meiltä myös esimerkiksi ilmanvaihtokanavien puhdistukset.
Hyvä sisäilma tuo viihtyisyyttä
Huono sisäilma on terveydellinen haitta, joka on syytä pistää kuntoon. Annamme raportissamme toimenpide-ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi.
Satsaus puhtaaseen, raikkaaseen sisäilmaan kannattaa, sillä se parantaa terveyttä sekä lisää tilankäyttäjien jaksamista, työtyytyväisyyttä ja siten myös tehokkuutta.